Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat, în cadrul briefingului săptămânal, că declarația șefului Comitetului Olimpic Internațional (CIO), Thomas Bach, care i-a îndemnat pe ucraineni să monitorizeze declarațiile sportivilor ruși care ar putea servi pentru descalificare de la Jocurile Olimpice de la Paris, este criminală.

Georgiana Arsene

Am fi numit-o mai devreme culmea necinstei, de fapt este o declarație criminală. Este o logică nu doar contrară, ci în opoziție directă cu toate acele documente care reglementează activitatea lui Thomas Bach, a spus ea.

Diplomatul rus a amintit că principiul fundamental al Cartei Olimpice prevede că toată lumea trebuie să aibă acces la sport fără nici o discriminare în ceea ce privește drepturile omului recunoscute la nivel internațional, în limitele competenței Mișcării Olimpice.

Potrivit Mariei Zaharova, din motive pur politice, unele țări indezirabile pentru occidentali sunt de fapt excluse din familia sportivă mondială prin eforturile CIO.

Suntem convinși că, prin astfel de acțiuni lipsite de scrupule, ilegale, dar și imorale, conducerea CIO se discreditează, subminează Carta Olimpică și aduce discordie în sportul mondial, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.

Pe aceeași temă:

Comitetul Olimpic Internațional, inventiv când vine vorba de descalificarea sportivilor ruși. Lavrov: CIO s-a discreditat foarte mult

Șeful Comitetului Olimpic Internațional nu ascunde faptul că sancțiunile sportive sunt de natură politică

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/