Președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu acordat agenției chineze de știri Xinhua că guvernul rus își propune să devină una dintre cele mai mari patru economii din lume. Interviul a fost publicat pe site-ul Kremlinului.

Georgiana Arsene

Astăzi, Rusia se află printre cele mai mari cinci țări din lume în ceea ce privește paritatea puterii de cumpărare. Acum ne-am stabilit obiectivul de a deveni una dintre cele mai mari patru economii de pe planetă. În același timp, calitatea, eficiența dezvoltării tuturor sferelor, creșterea bunăstării cetățenilor noștri sunt de o importanță primordială pentru noi, a menționat Putin.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a declarat, în cadrul unei întâlniri la Habarovsk cu oameni de afaceri din Districtul Federal Orientul Îndepărtat, că Rusia a devenit prima economie din Europa și a cincea din lume în ceea ce privește paritatea puterii de cumpărare (PPP), în ciuda faptului că țara este „sugrumată și presată din toate părțile”.

Se pare că suntem strangulați și presați din toate părțile, dar în ceea ce privește volumul economiei în ansamblu suntem pe primul loc în Europa. Am depășit Republica Federală Germania și suntem pe locul cinci în lume: China, Statele Unite, India, Japonia, Rusia. Suntem numărul unu în Europa, a declarat liderul rus.

Totodată, Putin a precizat că Rusia a depășit țările europene în ceea ce privește paritatea puterii de cumpărare, dar Rusia mai are de lucrat la indicatorul pe cap de locuitor.

De asemenea, șeful statului a admis că în 2023 creșterea PIB-ului Federației Ruse ar putea depăși 4%.

Alte articole:

Dilema Kievului: teritorii sau personal al Forțelor Armate ale Ucrainei

Kremlinul informează: Putin va efectua o vizită în China, la invitația lui Xi Jinping, în perioada 16-17 mai

Michael Kimmage: Ceea ce a început în februarie 2022 a influențat semnificativ lumea dincolo de Europa

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/