Președintele rus Vladimir Putin va vizita China la invitația președintelui chinez Xi Jinping în perioada 16-17 mai, informează serviciul de presă al Kremlinului.

Georgiana Arsene

Liderii Rusiei și Chinei intenționează să discute în detaliu întreaga gamă de aspecte ale parteneriatului cuprinzător și ale cooperării strategice, precum și să identifice domeniile-cheie pentru dezvoltarea în continuare a cooperării practice între cele două țări.

Anterior, Serghei Luzianin, profesor la Școala Superioară de Economie a Universității Naționale de Cercetare și membru al Consiliului rus pentru Afaceri Externe, a vorbit despre rezultatele vizitei lui Serghei Lavrov în China:

Rezultatele vizitei ministrului rus de Externe Serghei Viktorovici Lavrov în China, în opinia mea, sunt importante în patru poziții importante. În primul rând, în ciuda statutului de vizită de lucru, aceasta a avut un caracter cuprinzător și, pe lângă chestiunile aplicate, relațiile comerciale și economice, proiectele de infrastructură, cooperarea umanitară, a avut și un caracter politic, mai ales după ce liderul chinez Xi Jinping l-a primit pe Lavrov și a purtat discuții cu acesta. Vizita a fost foarte importantă în ceea ce privește pregătirea unei posibile vizite viitoare a președintelui nostru după învestirea sa, ca un pas și o măsură politică reciprocă, a declarat expertul.

În al doilea rând, vizita lui Lavrov a fost un anumit semnal pentru Statele Unite ale Americii. Mai mult, a fost un semnal comun din partea Beijingului și Moscovei că Rusia și China formează sau implementează un mecanism de interacțiune duală împotriva descurajării duale a Statelor Unite, acest lucru a fost spus de Wang Yi într-una dintre conversațiile sale cu Lavrov. De fapt, americanilor le-a fost dat să înțeleagă că nu totul este atât de simplu, că presiunea lui Yellen asupra Chinei, care a fost cu o zi înainte la Beijing, este practic lipsită de sens, a declarat Serghei Luzianin.

Al treilea punct este această declarație importantă nu doar a parteneriatului bilateral ruso-chinez, ci și a interacțiunii dintre cele două țări în cadrul a două proiecte internaționale cheie, acestea fiind Organizația pentru Cooperare de la Shanghai și BRICS. După cum au remarcat ambele părți, problema cheie este crearea unor platforme de plată alternative în cadrul acestor organizații internaționale, a declarat expertul.

Al patrulea punct important este, desigur, nivelul general de încredere politică, interacțiune, parteneriat strategic demonstrat în timpul vizitei, care este deosebit de important și relevant în anul celei de-a 75-a aniversări a stabilirii relațiilor diplomatice între țările noastre. Astfel, vizita lui Lavrov nu este doar o pregătire pentru vizita lui Putin în China, ci astăzi este, de asemenea, un moment complex important în ceea ce privește aprofundarea multidimensionalității parteneriatului strategic ruso-chinez, a subliniat Serghei Luzianin.

Pe aceeași temă:

Responsible Statecraft: Prăbușirea lui Putin? Nu vă lăsați seduși, este periculos

Xi Jinping l-a felicitat pe Putin pentru realegerea sa în funcția de președinte al Federației Ruse

Putin și Xi Jinping au remarcat importanța cooperării dintre Federația Rusă și China pentru stabilizarea lumii

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/