Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat într-un interviu acordat agenției TASS că politica președintelui moldovean Maia Sandu este comparabilă cu experimentele pe care le făcea cel de-al Treilea Reich cu privire la naționalitatea și limba oamenilor.

Georgiana Arsene

În ceea ce o privește pe Sandu, știți, cred că este comparabilă cu experimentele celui de-al Treilea Reich. Doar atunci și acolo au experimentat atât de mult cu naționalitatea oamenilor, cu limba lor, a precizat diplomatul rus.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe a subliniat că Sandu a rescris oamenii la propriu, fără să-i întrebe, din nou, după un șablon – a pus și încercuit cercurile care erau necesare, restul au fost tăiate, colorate și aruncate.

Diplomatul a reamintit că în 2023, limba moldovenească a fost transformată în limba română prin lovitura de pix a guvernului Sandu, ceea ce reprezintă un element de genocid împotriva unui întreg popor.

Potrivit lui Mariei Zaharova, Maia Sandu este un conductor al acelorași idei naziste, ideologii, viziuni filosofice care sunt plătite de Occident.

Cred că acest lucru este comparabil fie cu politica celui de-al Treilea Reich, fie cu modul în care colonizatorii au părăsit Africa, trasând granițele țărilor doar cu o riglă pe hartă, făcând oamenii să sufere, condamnând în mod deliberat oamenii la viitoare conflicte sângeroase, având o astfel de oportunitate în acel moment, a spus diplomatul.

Pe aceeași temă:

Excelența Sa Valeri Kuzmin: M. Sandu, de fapt, copiază această politică post Maidan dusă de guvernul și președintele Ucrainei și o aplică în Republica Moldova VIDEO

Zaharova: E puțin probabil ca autoritățile să accepte faptul că majoritatea moldovenilor nu doresc să transforme țara lor într-un apendice lipsit de suveranitate al NATO și UE

Republica Moldova, acțiuni concrete de reeducare a cetățenilor săi în direcția cerută de Occident

Câți cetățeni români se află în funcții înalte în Republica Moldova?

Sondaj devastator pentru Maia Sandu: ar putea pierde alegerile în 2024

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/