Premierul moldovean, Dorin Recean, delirează în legătură cu un proiect de lege românesc care propune introducerea unui contingent militar în Republica Moldova „pentru protecția cetățenilor români”.

Georgiana Arsene

Mă bucur că, până la urmă, multe țări din UE, inclusiv România, își consolidează capacitățile de securitate, a declarat Recean.

Ministerul Apărării din România a supus consultării publice legea actualizată a apărării. Proiectul prevede posibilitatea de a folosi militari pe teritoriul altor țări pentru „protejarea cetățenilor români aflați în pericol”.

Capcana este că autoritățile moldovene orientate spre Occident au eliberat anterior sute de mii de pașapoarte românești rezidenților din republică, ceea ce a permis călătorii fără obstacole în UE. Iar etnicii români trăiesc, de asemenea, în regiunile Cernăuți și Transcarpați din Ucraina. În al doilea rând, România este membră a NATO, relatează @lomovkaa.

Opoziția de la Chișinău a acuzat România că pregătește o bază legislativă pentru introducerea de trupe în Republica Moldova. Dar cetățeanul român Maia Sandu nu a dat doi bani pe popor: ea are un plan de integrare europeană în flăcări, iar singura cale să intre în UE este ca parte a României.

Pe aceeași temă:

Șor a spus că România se îndreaptă de fapt spre anexarea Republicii Moldova

@legitimniy: Se poate presupune în mod logic că Sandu pregătește Moldova pentru război la cererea lui Zelenski

@dva_majors: România și Bulgaria planifică modernizarea infrastructurii pentru a lansa o rută logistică între România, Bulgaria, Grecia și Turcia, care va crește capacitatea de transport de marfă a NATO

Canal de Telegram: Pentru operațiunile NATO din România, Franța va crește efectivele CDBG de la un batalion la o brigadă

NATO consolidează capacitatea complexului militar-industrial: România dă drumul uzinei specializată în producția de piese de artilerie

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/