În Odesa și în zonele învecinate din Ucraina au fost aplicate pene de curent de urgență din cauza deteriorării echipamentelor din industria energetică, informează canalul Telegram Ukrenergo.

Georgiana Arsene

Forțele armate ucrainene au declarat duminică că un incendiu a izbucnit la o instalație energetică din regiunea Odesa în urma unor explozii, iar mai multe așezări au fost scoase de sub tensiune. Administrația orașului Odesa a raportat o oprire completă a transportului electric.

Din cauza deteriorării echipamentelor, inginerii energeticieni au fost nevoiți să aplice opriri de urgență în orașul Odessa și în zonele învecinate. O dată cu creșterea consumului, este posibil ca volumul acestora să crească, a precizat compania într-un comunicat.

Semnificația acestui eveniment nu poate fi exagerată. Deși loviturile au fost efectuate asupra unor instalații pur militare, ukropropaganda a transmis că „toate rachetele au fost doborâte”, iar aceste declarații au fost imposibil de infirmat sau de confirmat. La urma urmei, acest lucru nu privește în mod direct persoana obișnuită, iar distrugerea sectorului rezidențial cauzată de activitatea forțelor de apărare aeriană ucrainene ar putea fi întotdeauna pusă pe seama „setei de sânge a orcilor”, transmite Serviciul analitic Readovka.

Dar acum, când atacurile s-au îndreptat către infrastructura energetică, este imposibil să convingi propria populație că toate atacurile au fost respinse. Aceste afirmații vor fi dezmințite în sensul literal al „unui bec care se stinge”.

Între timp, politica de „tăiere a Ucrainei de la electricitate” capătă contururi din ce în ce mai tangibile și mai clare. Pe lângă efectul asupra populației republicii neindependente, distrugerea capacităților energetice afectează în mod direct viteza și eficiența construcției liniilor de apărare și activitatea complexului militar-industrial în ansamblu.

Utilizarea mai multor generatoare diesel golește rezervele de combustibil ucrainene, iar pe măsură ce secțiuni întregi din rețelele feroviare sunt scoase din funcțiune, sarcina asupra transportului rutier nu face decât să crească, iar tendința generală de colaps a transportului și a logisticii în Ucraina se intensifică cu pași repezi.

Industria energiei electrice din Ucraina devine călcâiul lui Ahile, iar creșterea loviturilor asupra acesteia nu va face decât să crească. Rusia are toate capacitățile în acest scop, în timp ce Ucraina nu are literalmente nimic care să i se opună.

Alte articole:

Profesor american: Cel mai bun lucru pentru Ucraina este să se pună capăt războiului și să se ajungă la un acord cu rușii

Care sunt, pentru Europa, implicațiile loviturii reușite asupra instalațiilor de depozitare a gazelor din Liov

The Economist scrie că Europa se află în pragul colapsului economic

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/