Președintele Franței, Emmanuel Macron, împreună cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a susținut o conferință de presă la Paris, în cadrul căreia a declarat că partea franceză va deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău.

Georgiana Arsene

Deschiderea unei misiuni permanente de apărare la Chișinău în lunile următoare va permite, de asemenea, să lucrăm mai eficient pentru a consolida cooperarea noastră în ceea ce privește instruirea, exercițiul și compatibilitatea forțelor noastre armate, a spus Macron.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, răspunzând la o întrebare a presei privind aderarea Republicii Moldova la sancțiunile antirusești ale UE, a declarat că decizia părții moldovenești nu va rămâne fără răspuns. Mesajul corespunzător a fost postat pe canalul Telegram al ministerului.

Zaharova a subliniat că Moscova consideră că acesta este încă un pas ostil al conducerii moldovenești, despre care a spus că este în întregime încorporată în campania antirusească a Occidentului colectiv și că scopul său este distrugerea completă a relațiilor ruso-moldovenești, care din vina Chișinăului se află deja într-o stare deplorabilă.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe subliniază că un astfel de curs distructiv al conducerii moldovenești cu greu corespunde intereselor locuitorilor țării, care, în majoritate, au o atitudine prietenoasă față de Rusia și sunt interesați de păstrarea și dezvoltarea cooperării.

Pe aceeași temă:

Zaharova, despre declarațiile M. Sandu din Wall Street Journal: Nu merge așa. Ea minte undeva

Lavrov a subliniat încercările Occidentului de a prelua controlul asupra conducerii Republicii Moldova

Zaharova: Sperăm că autoritățile de la Chișinău vor înțelege în sfârșit de ce poporul moldovean nu vrea să rupă legăturile istorice cu Rusia

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/