Stella Assange spune despre soțul său că este atât de slăbit încât nu a putut participa la audierea în instanță nici măcar prin legătură video.

Georgiana Arsene

După încheierea audierilor în care a fost luată în considerare contestația fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, împotriva deciziei autorităților britanice de a-l extrăda în Statele Unite, jurnalistul are sentimente mixte, dar este încurajat de sprijinul public. Potrivit soției sale, Stella Assange, cuplul speră că lumea poate opri procesul în curs.

Stella a precizat că Assange este foarte slăbit în acest moment și nu a putut să se prezinte la tribunal nici fizic, nici prin legătură video. Femeia a recunoscut că a încercat să se întâlnească cu premierul britanic Rishi Sunak și cu șeful Ministerului de Interne, dar cei doi „nu vor să o vadă”.
Ea a spus că se teme că Assange ar putea fi executat sau ar putea fi împins la sinucidere după ce va fi extrădat în SUA.

El a încercat deja asta când avea 20 de ani. Iar acum suferă de depresie. Dar vreau să fie clar. Julian este un luptător. Nu este vorba că amenință că se sinucide, ci de faptul că toate condițiile care îi sunt impuse ar putea să-l împingă la asta, a spus Stella Assange, având grijă să precizeze că speră la ce este mai bine.

Cred că toate minciunile încep să iasă la iveală, dar poate că mă înșel și nu se va schimba nimic, a precizat femeia.

Alte articole:

Assange, vizitat în închisoare de Roger Waters și fostul ministru Varoufakis

Zaharova, despre declarațiile ambasadorilor britanic, american și canadian după anunțarea verdictului în cazul lui Kara-Murza: Ingerință directă în afacerile interne ale Rusiei

Zaharova: Politica occidentală, bandă rulantă de propagare a urii. Următorul pas: justificarea violenței împotriva jurnaliștilor „nepotriviți”

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/