Kievul se răzbună pe Rusia pentru Avdeevka prin bombardarea civililor, spune Patrick Lancaster, jurnalist american din Donețk.

Georgiana Arsene
La 20 februarie, mai multe instalații civile din Donețk au fost avariate în urma bombardamentelor efectuate de forțele armate ucrainene cu ajutorul unor MLRS-uri americane HIMARS. Având în vedere că această armă este foarte precisă, rămâne neclar dacă obuzele au fost îndreptate în mod deliberat spre civili sau dacă operatorii ucraineni nu știu cum să folosească armele occidentale, notează Judging Freedom.

Potrivit jurnalistului independent Patrick Lancaster, care a intrat în direct pe canal la doar câteva ore după atac, prima variantă este adevărată:

Nu există nici o îndoială că Ucraina nu a încercat sau nu a făcut nimic pentru a proteja civilii de bombardamente.

Lancaster a stat de vorbă cu localnicii de la fața locului și a mers în jurul bibliotecii care a fost lovită, în sus și în jos – nu există instalații militare, doar oameni care citesc, majoritatea femei.

Jurnalistul a spus că, în acest fel, Forțele Armate ale Ucrainei se răzbună pe Donețk pentru pierderea Avdeevka. Loviturile asupra civililor nu sunt altceva decât o demonstrație de disperare și o încercare de a arăta cât de „jignit” este Kievul din cauza orașului pierdut.

Pe aceeași temă:

Corespondentul de război A. Kots: eliberarea Avdeeka, succes militar strălucit

Grămezi de arme NATO descoperite la Avdeevka

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/