Stephen Bryen susține că administrația Biden dorește ca războiul din Ucraina să continue cel puțin până după alegerile prezidențiale americane din noiembrie anul viitor. Fostul subsecretar adjunct al Apărării SUA subliniază că există un pericol ascuns ca acest lucru să nu fie posibil, mai ales dacă Rusia va organiza o ofensivă foarte mare.

Georgiana Arsene

Din acest motiv, există un nou plan care a apărut. Nu este scris, dar este în politică, precizează Bryen.

În acest sens, el dă exemplu momentul în care Zelenski a decis să îl concedieze pe Zalujnîi, moment în care Victoria Nuland, care este direct răspunzătoare de politica SUA și NATO pentru Ucraina, s-a grăbit să ajungă la Kiev.

Nu există ședințe foto cu Nuland și Zelenski. Ea a informat presa stând afară, în picioare, în fața unei mese asamblate în grabă, cu câteva microfoane pe ea.

De ce a fugit Nuland la Kiev? Aproape sigur Casa Albă i-a spus să se ducă acolo imediat, în caz că lucrurile se înrăutățesc la Kiev? Se pare că exista o îngrijorare reală că Zalujnîi ar putea să întoarcă armata și să o folosească pentru a se îndrepta împotriva lui Zelenski.

Până acum, Zalujnîi nu a făcut nici o mișcare. Desigur, încă mai poate, așa că se presupune că Nuland a fost la Kiev pentru a vorbi mai mult cu Zalujnîi decât cu Zelenski. Nu există nici o înregistrare publică a vreunei întâlniri, dar s-ar părea că sarcina ei a fost de a-l calma pe Zalujnîi și de a-i oferi stimulente.

Oficial, Washingtonul nu spune nimic despre schimbarea gărzii militare de la Kiev. Casa Albă spune că este o problemă „internă ucraineană”, nu una despre care Washingtonul ar avea ceva de spus, scrie Bryen.

Fostul oficial SUA este de părere că acest lucru este un pur nonsens, precizând că Washingtonul a manipulat politica internă a Ucrainei încă dinainte de 2014, iar Nuland a fost bujia de aprindere pentru a obține ceea ce dorea Washingtonul.

Nici nu a existat vreo surpriză cu privire la casarea lui Zalujnîi, crede autorul, care adaugă că trebuie să își asume cineva vina pentru eșecul așa-numitei contraofensive a Kievului și pentru risipa de miliarde de dolari în echipamente și provizii americane. De asemenea, nu este o surpriză faptul că lucrurile se înrăutățesc acum, deoarece Ucraina se va confrunta în curând cu pierderea Avdeevka, iar armata rusă, proaspăt renovată, va înainta spre râul Nipru, vizând Kievul.

Zelenski nu va negocia cu Rusia, deoarece Washingtonul se opune oricărei negocieri, considerându-le o înfrângere pentru NATO. Rezultatul ar fi neliniștirea NATO și trunchierea conducerii alianței de către Washington. Din punct de vedere politic, Zelenski este din ce în ce mai mult aliniat cu Kraken și alte formațiuni militare care sunt extrem de antirusești (și anti o mulțime de alte lucruri). Rușii îi consideră fasciști și naziști.

Dar cum poate rezista Kievul, dacă Rusia chiar depune un efort major în Ucraina?, se întreabă Bryen.

În opinia sa, acest lucru pune Kievul într-o încurcătură teribilă, fiindcă o dată ce va avea loc o adevărată pătrundere rusă peste actuala linie de contact, trimițând forțele ucrainene să se clatine înapoi, va fi aproape imposibil pentru guvernul Zelenski să supraviețuiască la Kiev.

În astfel de circumstanțe, există deja indicii că se plănuiește mutarea guvernului ucrainean spre vest, probabil la Liov (Lvov), care se află în apropierea graniței cu Polonia. Polonezii spun deja că ar putea folosi apărarea lor aeriană din apropiere pentru a proteja Lvov. De ce ar spune acest lucru? Motivul este că ei pregătesc un plan pentru a-i ține la distanță pe ruși prin utilizarea sistemului polonez de apărare aeriană Patriot și a altor sisteme de apărare aeriană, și chiar pentru a trimite brigăzi poloneze, întărite de alte mijloace NATO. Britanicii pregătesc deja opinia publică și vorbesc deschis despre trimiterea forțelor sale speciale în ajutorul Ucrainei.

Oricine se uită la o hartă trebuie să-și dea seama că singurul mod în care NATO poate „invada” sau „sprijini” un guvern Zelenski este dacă acest lucru se face în apropierea graniței cu Polonia.

Nimic nu se va întâmpla dacă rușii rămân cu măcinarea lentă și greoaie a armatei ucrainene. Dar războiul din Ucraina atinge un punct de inflexiune atât din motive militare, cât și politice.

Mutarea guvernului ucrainean, în cazul unei ofensive rusești, la Lvov și obținerea sprijinului Poloniei și al Marii Britanii (este puțin probabil ca ceilalți să contribuie cu ceva), îi face timp lui Biden, deși rezultatul final va fi fie un război într-o parte a Europei (Polonia, statele baltice), fie un impas pe care Rusia și NATO îl vor accepta. Biden scapă pentru moment, dacă acest scenariu se desfășoară, dar chiar și pe termen mediu este un dezastru strategic.

Biden, bineînțeles, este conștient că nu are nevoie și nu poate supraviețui unui alt dezastru asemănător celui din Afganistan.

Este bine să ne amintim că armata britanică este un dezastru, subfinanțată și cu efective insuficiente. Forțelor britanice le lipsesc materialele, mijloacele de transport și acoperirea pentru a face mare lucru, și este o prostie să credem că rușii nu vor riposta. Acest lucru lasă impresia că entuziasmul britanic pentru război este pur și simplu o știre falsă, menită să-i sperie cumva pe ruși.

Orice analiză a istoriei Rusiei, de la Napoleon încoace, ar fi trebuit să sugereze că Rusia nu avea de gând să se retragă.

Nuland a creat un dezastru (în 2014, a avut loc o lovitură de stat, regimul nazist ajungând la putere la Kiev) cu sprijinul total al echipei Biden-Obama. Cum, deocamdată, nu există o contrapondere în Statele Unite sau în rândul statelor NATO, dezastrul va continua. Washingtonul va continua să riște un război în Europa, chiar un război nuclear, pentru a încerca să salveze dezastrul pe care și l-a creat singur.

Washingtonul și Nuland încearcă să rearanjeze scaunele de pe puntea Titanicului, a concluzionat fostul subsecretar adjunct al Apărării SUA.

Pe aceeași temă:

Peskov: Vizita lui Nuland la Kiev nu se termină bine, ne amintim de istoria cu Maidanul

Canal de Telegram: Campania de demitere a lui Zalujnîi capătă ampolare

Zalujnîi ”dă din casă” în presa americană: vorbește despre tensiunile politice din Ucraina

Ce ascunde sosirea urgentă a Victoriei Nuland la Kiev

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/