Publicația americană scrie că meciul dintre președintele SUA Joe Biden și Congres în legătură cu ajutorul de urgență pentru Ucraina, fără de care majoritatea analiștilor prevăd că Ucraina se va prăbuși, nu a produs miliarde suplimentare pentru Kiev. Dar, indiferent de ceea ce se va întâmpla în ianuarie, soarta Ucrainei este clară: mai multă moarte și distrugere, mai multă vărsare de sânge în 2024.

Georgiana Arsene

Rebekah Koffler, analist de informații militare strategice, fost înalt funcționar la Defense Intelligence Agency (DIA), subliniază, în articolul publicat în Newsweek, că Biden este responsabil pentru distrugerea Ucrainei și anihilarea ucrainenilor.

Analistul de informații militare strategice spune că, în calitate de vicepreședinte, Joe Biden a fost persoana de contact a administrației Obama în ceea ce privește politica ucraineană și arhitectul strategiei de „resetare” a Rusiei pentru a promova prietenia între cele două națiuni.

Din păcate, el a ignorat informațiile despre amenințarea reprezentată de Rusia. În calitate de fost înalt funcționar în cadrul Agenției de Informații a Apărării din SUA și unul dintre cei trei analiști de top în materie de doctrină și strategie rusească din comunitatea de informații, am informat personal personalul de securitate națională de la Casa Albă al președintelui Obama cu privire la planurile lui Putin și la strategia de luptă a Rusiei de mai multe ori, scrie Rebekah Koffler.

Analistul sublniază că Biden trebuie să fi fost informat despre aceste ședințe, având în vedere poziția sa. Și totuși, Biden și echipa sa, mulți dintre ei urmând să se alăture mai târziu administrației sale prezidențiale, au continuat strategia periculoasă de a împinge Ucraina spre aderarea la NATO.

Să crezi că Putin nu va reuși să aplice versiunea sa a Doctrinei Monroe și să permită NATO să absoarbă Ucraina, pe care Rusia s-a bazat pentru securitatea sa timp de secole, nu a fost pur și simplu incompetent. A însemnat semnarea condamnării la moarte a Ucrainei. Nici un comandant militar sănătos la cap nu ar permite ca o alianță adversă să se amplaseze de-a lungul a mai mult de 1.000 de mile de graniță. Nici un comandant-șef al SUA nu ar lăsa China sau Rusia să-și staționeze forțele în Mexic sau Canada. A crede că Putin ar face acest lucru este o iluzie.

Strategia lui Putin, pe care a dezvoltat-o pe parcursul a 20 de ani, a urmărit să exploateze vulnerabilitățile SUA, studiate de Rusia timp de decenii, pentru a împiedica Washingtonul să intre în conflict la periferia Rusiei. Moscova era hotărâtă să își restabilească perimetrul de securitate strategică pierdut în urma prăbușirii URSS.

Închiderea acestor vulnerabilități sau dezvoltarea de contramăsuri ar necesita o putere de foc intelectuală serioasă și o finanțare semnificativă.

Pentru a-și acoperi eșecurile în timp ce îi secătuia pe contribuabilii americani, Washingtonul a desfășurat o narațiune propagandistică insistând că ajută Ucraina să lupte pentru democrația sa. Ucraina, cea mai coruptă țară din Europa.

Ucraina este acum măturată de Rusia, care deține un avantaj militar și economic copleșitor față de fostul său vecin sovietic. Și totuși, Biden continuă să încerce să forțeze Congresul să mai scuipe miliarde de dolari pentru regimul de la Kiev, asigurându-i pe americani că victoria este chiar după colț, mai scrie analistul american.

Pe aceeași temă:

Profesor de științe politice la Universitatea din Rhode Island, SUA: Problema drepturilor civile în Ucraina

Șoigu: SUA încearcă cu sânge rece să-și realizeze ambițiile de lider mondial pe seama vieților ucrainenilor

Prorectorul Academiei Diplomatice a MAE rus: SUA și Europa vor trebui să facă multe eforturi pentru a recâștiga cel puțin parțial încrederea Rusiei