Ministrul rus de Externe a comentat declarația secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit căreia Alianța Nord-Atlantică se opune unei ”înghețări” a conflictului din Ucraina și unui plan pașnic al Rusiei.

Georgiana Arsene

Serghei Lavrov a precizat că Rusia este pregătită pentru luptă și că Moscova a înțeles de mult timp care sunt obiectivele NATO în situația din jurul Ucrainei.

Dacă NATO, prin Stoltenberg, declară încă o dată că se opune înghețării conflictului din Ucraina, înseamnă că vor să lupte. Să-i lăsăm să lupte. Noi suntem pregătiți pentru asta. Am înțeles de mult timp obiectivele Alianței Nord-Atlantice în situația din jurul Ucrainei. Acestea au fost formate la mulți ani după lovitura de stat. Acum, NATO încearcă să le pună în aplicare.

Treptat (cel puțin pentru unii politicieni, analiști politici și experți din Occident), există o „dezmeticire”, o înțelegere a adevăratelor cauze a ceea ce se întâmplă și a ceea ce se întâmplă de fapt „pe teren”, spune Lavrov.

Înaltul diplomat rus a subliniat că, dacă NATO susține, concomitent, că nu duce un război contra Rusiei, de fapt asta se întâmplă, recunoscând că, fără a pompa regimul ucrainean cu arme, fără a furniza informații, informații din sateliți, țintire, situația ucraineană s-ar fi încheiat de mult timp.

Aceasta este de fapt o recunoaștere a faptului că ei sunt un participant direct la războiul hibrid și la războiul fierbinte declarat împotriva Rusiei, a subliniat ministrul rus de Externe.

Pe aceeași temă:

Ministerul rus de Externe, avertisment pentru SUA, țările NATO și Ucraina

Protest masiv anti-război în Germania: ”Nu avem nevoie de NATO” – VIDEO

21 de ani de la Summitul NATO-Rusia din 2002: ce premedita Occidentul?

Spania a blocat planul NATO de extindere a producției militare