Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe a declarat că declarațiile făcute de ambasadorul britanic, american și canadian la Moscova după anunțarea verdictului în cazul lui Vladimir Kara-Murza, acuzat de înaltă trădare și de răspândirea de informații false despre armata rusă, reprezintă ”o ingerință directă în afacerile interne ale Rusiei”/

Georgiana Arsene

Ambasadorul britanic la Moscova, Deborah Bronnert, a cerut anularea deciziei instanței. Ea a declarat că misiunea sa diplomatică îl va susține pe Vladimir Kara-Murza și speră la eliberarea acestuia.

Maria Zaharova a precizat că Rusia consideră inacceptabile declarațiile ambasadoarei britanice la Moscova, Deborah Bronnert, după ce un tribunal din Moscova a pronunțat verdictul împotriva cetățeanului rus Vladimir Kara-Murza, acuzat de înaltă trădare și de răspândirea de informații false despre armata rusă.

Aceste declarații nu pot fi calificate decât ca o încercare de a exercita presiuni asupra sistemului judiciar rusesc. Nu înțelegem de ce diplomații britanici îndrăznesc să judece dreptatea verdictelor instanțelor în ceea ce privește cetățenii altor țări într-o jurisdicție care nu are nici o legătură cu Londra.

Acesta este încă un exemplu de ipocrizie nerușinată. Știm cum acționează oficialii britanici în cazuri similare. Marea Britanie vorbește despre independența îndoielnică a propriului sistem judiciar. Între timp, este rău famată pentru deciziile sale evident motivate politic în ceea ce privește jurnaliștii independenți. Atitudinea inumană a tezelor britanice față de Julian Assange este indicativă în acest sens și a provocat un val de indignare în întreaga lume, pe bună dreptate, a punctat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Pe această cale, diplomatul rus a precizat că Rusia se vede nevoită să avertizeze iar autoritățile britanice contra politizării problemelor legate de drepturile omului în afacerile internaționale și să le îndemne să renunțe la obiceiurile lor neocolonialiste în diplomație.

Ambasadorul britanic la Moscova nu a fost singurul care a încercat să intervină în cazul lui Kara-Muza. Gesturi similiare au făcut și ambasadorul SUA, Lynne Tracy, precum și al Canadei, Alison LeClairet. Cei doi diplomați occidentali au declarat că decizia instanței din Moscova reprezintă o încercare de a reduce la tăcere dizidenții.

Zaharova a subliniat că aAceștia sunt ambasadorii unor țări care încalcă cu nerușinare drepturile omului și îi urmăresc pe disidenții de acasă, care sunt numiți „teroriști interni”, așa cum s-a întâmplat cu cei care au participat la așa-numita „furtună asupra Capitoliului” sau la „Convoiul libertății” canadian.

Acum, ei cer eliberarea unui agent străin finanțat de Occident. Acesta este culmea cinismului. Este timpul ca Washington și Ottawa să realizeze că încercările de a exercita presiuni asupra organismelor guvernamentale și a sistemului judiciar independent al Rusiei sunt în mod clar sortite eșecului. Trădătorii, urmașii moderni ai lui Vlasov și banderoviștii pe care Occidentul îi aplaudă vor primi ceea ce merită. Curatorii lor străini nu îi vor ajuta să evite o pedeapsă dreaptă.

Orice acțiuni ale SUA, Marii Britanii, Canadei sau ale altor țări neprietenoase, care s-au alăturat rusofobiei anglo-saxone furibunde, care au ca scop alimentarea conflictului și a dușmăniei în societatea noastră, vor fi curmate cu hotărâre, iar diplomații implicați în această muncă subversivă vor fi expulzați din Rusia, a dat asigurări purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Alte articole:

Zaharova, la 9 ani de la începerea masacrului în Donbas: Occidentul a fost implicat activ VIDEO

Cândva, susținut de Occident, acum în boxa acuzaților la Haga: fostul președinte kosovar Hashim Thaçi