Lumea, așa cum o știm, este condusă de o clasă exclusivistă de rakeți americani care operează cu arme și bani practic nelimitați, dezvăluie cartea lui Matt Kennard.

Georgiana Arsene
Percepția publică asupra imperiului american, cel puțin pentru cei din Statele Unite care nu au văzut niciodată cum imperiul domină și exploatează „nenorociții de pe pământ”, este radical diferită de realitate.
Aceste iluzii fabricate, despre care Joseph Conrad a scris cu atâta intuiție, susțin că imperiul este o forță a binelui. Imperiul, ni se spune, promovează democrația și libertatea. El răspândește beneficiile „civilizației occidentale”.
Acestea sunt înșelăciuni repetate de o mass-medie obedientă și proferate de politicieni, academicieni și cei puternici. Dar sunt minciuni, după cum înțeleg toți cei care au petrecut ani de zile făcând reportaje în străinătate.
Matt Kennard, în cartea sa The Racket – în care relatează din Haiti, Bolivia, Turcia, Palestina, Egipt, Tunisia, Mexic, Columbia și multe alte țări – rupe vălul. El expune mașinăria ascunsă a imperiului. El detaliază brutalitatea, minciuna, cruzimea și autoamăgirile sale periculoase, subliniază „The Declassified UK”.
Ei înlocuiesc diplomația, multilateralismul și politica cu amenințări unilaterale și cu instrumentul contondent al războiului. Ei devin arhitecții orbi ai propriei lor distrugeri.
El continuă:

În timp ce ajungeam să înțeleg cum funcționa cu adevărat racketul, am început să îi văd ca pe niște păcăliți voluntari. Fără îndoială, păreau să creadă în virtutea misiunii; au asimilat toate teoriile menite să îmbrace exploatarea globală în limbajul „dezvoltării” și al „progresului”. Am văzut acest lucru cu ambasadorii americani din Bolivia și Haiti și cu nenumărați alți funcționari pe care i-am intervievat.
Ei cred cu adevărat miturile, conchide el, și, desigur, sunt plătiți generos pentru a face acest lucru. Pentru a-i ajuta pe acești agenți ai racketului să se trezească dimineața, există, de asemenea, în tot Occidentul, o armată bine aprovizionată de intelectuali al căror unic scop este de a face furtul și brutalitatea acceptabile pentru populația generală a SUA și a aliaților săi racketeri.
De la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, America a devenit o stratocrație – un guvern dominat de armată. Există o pregătire constantă pentru război. Bugetele masive ale mașinii de război sunt sacrosancte. Miliardele de dolari în risipă și fraudă sunt ignorate.

Fiasco-urile sale militare din Asia de Sud-Est, Asia Centrală și Orientul Mijlociu dispar în vasta gaură neagră a amneziei istorice. Această amnezie, care înseamnă că nu există niciodată răspundere, permite mașinii de război să treacă de la un dezastru militar la altul, în timp ce spintecă țara din punct de vedere economic.
Militarii câștigă toate alegerile. Ei nu pot pierde. Este imposibil să votezi împotriva lor. Statul de război este un Götterdämmerung, așa cum scrie Dwight Macdonald, „fără zei”.
De la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, guvernul federal a cheltuit mai mult de jumătate din impozitele sale pe operațiuni militare trecute, prezente și viitoare. Aceasta este cea mai mare activitate de susținere a guvernului.
Sistemele militare sunt vândute înainte de a fi produse, cu garanții că vor fi acoperite depășirile uriașe de costuri.
Ajutorul extern este condiționat de achiziționarea de arme americane. Egiptul, care primește aproximativ 1,3 miliarde de dolari sub formă de finanțare militară externă, este obligat să îi aloce pentru achiziționarea și întreținerea sistemelor de armament americane.
Israelul, între timp, a primit 158 de miliarde de dolari sub formă de asistență bilaterală din partea SUA începând din 1949, aproape toată această sumă începând din 1971 sub formă de ajutor militar, cea mai mare parte a acestuia fiind destinată achiziționării de arme de la producătorii americani de armament.
Publicul american finanțează cercetarea, dezvoltarea și construirea de sisteme de armament, iar apoi cumpără aceleași sisteme de armament în numele guvernelor străine. Este un sistem circular de bunăstare corporativă.
Până în septembrie 2022, SUA a cheltuit 877 de miliarde de dolari pe armată. Această sumă a fost mai mare decât cea a următoarelor 10 țări combinate – inclusiv China, Rusia, Germania, Franța și Regatul Unit.

Mașinăria militară, prin redirecționarea fondurilor și resurselor către războaie fără sfârșit, spintecă și sărăcește națiunea acasă, după cum ilustrează relatările lui Matt din Washington, Baltimore și New York.
Costul pentru public – din punct de vedere social, economic, politic și cultural – este catastrofal. Muncitorii sunt reduși la un nivel de subzistență și sunt prada corporațiilor care au privatizat fiecare aspect al societății, de la îngrijirea sănătății și educație la complexul penitenciar-industrial.
Militarii deturnează fonduri de la programele sociale și de infrastructură. Ei investesc bani în cercetarea și dezvoltarea sistemelor de armament și neglijează tehnologiile de energie regenerabilă. Podurile, drumurile, rețelele electrice și digurile se prăbușesc. Școlile se degradează. Producția internă scade. Sistemul nostru de transport public este o ruină.
Orașele, dezindustrializate, sunt în ruine. Dependența de opioide, sinuciderile, împușcăturile în masă, depresia și obezitatea morbidă afectează o populație care a căzut într-o disperare profundă.
Deziluzia profundă și furia care au condus la alegerea lui Donald Trump – o reacție la lovitura de stat a corporațiilor și la sărăcia care afectează cel puțin jumătate din țară – au distrus mitul unei democrații funcționale.
După cum notează Matt: „Elita americană care s-a îngrășat în urma jafurilor din străinătate duce, de asemenea, un război acasă. Începând cu anii 1970, aceiași mafioți cu gulere albe au câștigat un război împotriva poporului american, sub forma unei escrocherii masive, pe ascuns. Aceștia au reușit încet, dar sigur, să vândă o mare parte din ceea ce poporul american obișnuia să dețină sub masca diferitelor ideologii frauduloase, cum ar fi „piața liberă”. Aceasta este „calea americană”, o escrocherie uriașă, o mare escrocherie”.
El continuă:

În acest sens, victimele acestei escrocherii nu sunt doar în Port-au-Prince și Bagdad, ci și în Chicago și New York. Aceiași oameni care inventează miturile despre ceea ce facem în străinătate au construit, de asemenea, un sistem ideologic similar care legitimează furtul acasă; furtul de la cei mai săraci, de către cei mai bogați. Oamenii săraci și muncitori din Harlem au mai multe în comun cu oamenii săraci și muncitori din Haiti decât cu elitele lor, dar acest lucru trebuie să fie ascuns pentru ca racketul să funcționeze.
Mantra statului militarizat este securitatea națională. Dacă orice discuție începe cu o întrebare despre securitatea națională, orice răspuns include forța sau amenințarea cu forța. Preocuparea pentru amenințările interne și externe împarte lumea în prieteni și dușmani, bine și rău.
Cei care, precum Julian Assange, expun crimele și nebunia sinucigașă a imperiului sunt persecutați fără milă. Adevărul, un adevăr pe care Matt îl descoperă, este amar și dur, conchide „The Declassified UK”.

Pe aceeași temă:

Le Figaro: Procesul de dezoccidentalizare a lumii se accelerează rapid de câteva luni

Articolul lui Nikolai Patrușev: Colapsul imperiilor parazite

Constantin Blohin: Astăzi, Biden simbolizează o Americă decrepită și slăbită

Lavrov: În țările care au fost folosite de Statele Unite pentru a-și promova interesele departe de țărmurile sale, nicăieri nu s-a îmbunătățit situația

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews