Adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, a declarat într-un interviu pentru Izvestia că Moscova ia în considerare și studiază posibilitatea de a reduce nivelul relațiilor diplomatice cu Statele Unite.

Georgiana Arsene
Este posibilă acum o soluție care include scăderea nivelului relațiilor diplomatice? Pot spune că acesta este un subiect de analiză și toate acestea sunt studiate. Avem decizii de acest gen la cel mai înalt nivel. Este contraproductiv să speculăm pe acest subiect până când acestea nu sunt luate. Dar oponenții ar trebui să știe că pas cu pas se apropie de punctul fără întoarcere, a declarat Riabkov.
Potrivit ministrului adjunct, Rusia nu a inițiat niciodată reducerea relațiilor diplomatice, în ciuda „tuturor vicisitudinilor din faza cea mai acută” a relațiilor cu Occidentul.
Anterior, revista International Affairs a publicat un articol despre relațiile americano-ruse în timpul administrației Joe Biden.

În zorii președinției lui Biden, în februarie anul trecut, un sondaj Gallup arăta că atitudinea negativă față de țara noastră în SUA atinsese un nivel istoric – 77% dintre respondenți împărtășeau această poziție într-un fel sau altul. Ani de zile de „biciuire” a opiniei publice împotriva Moscovei, alimentată de introducerea în spațiul mediatic a unor neadevăruri flagrante, de campanii de informare împotriva serviciilor de informații ruse, a diplomaților și a mass-mediei desfășurate de ambele părți prin intermediul publicațiilor și canalelor de televiziune care le sunt loiale, chiar și de crearea unei imagini negative a Rusiei moderne în filme și seriale TV, au dat roade.
Cu ajutorul retoricii antirusești, acum se construiesc cariere în Statele Unite, se scriu cărți bestseller și se reduc bugetele pentru o serie de proiecte. De fapt, în jurul demonizării Moscovei s-a format o întreagă industrie, care reunește politicieni, reprezentanți ai mediului de afaceri, jurnaliști și o parte a „intelectualității creative”.

Și dacă în urmă cu ceva timp, menținerea constantă a acestui tip de sentiment era în principal un mijloc pentru democrați și unii republicani neloiali față de propriul lor lider de a lupta împotriva lui Trump, în timp a devenit un dat, independent de dinamica luptei politice. Este practic nerealist să se inverseze situația pe termen mediu, deoarece lobby-ul antirus foarte convențional delimitat (și de fapt aproape omniprezent) leagă strâns posibilitatea unei schimbări de atitudine față de Rusia cu o schimbare de putere sau, după cum spun reprezentanții săi, de „regim”, în țara noastră„, se arată în articol.

Alte articole:

Un nou pericol dinspre vest: Croația detașează militari la frontiera cu Serbia

Karin Kneissl: „UE devine din ce în ce mai puțin diferită de NATO”, iar acest lucru va fi o problemă pentru discuțiile dintre Rusia și Ucraina

Narîșkin: SUA intenționează să folosească inteligența artificială pentru a manipula conștiința publică

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/