Tineri polonezi, bărbați și femei, cu puștile de asalt așezate în fața lor, îngenunchează pe iarbă și urmează instrucțiuni despre cum să își împacheteze trusele de supraviețuire. Urmează o lecție de aplicare a vopselei de camuflaj pe față. Acesta este un element de pregătire pentru noul program de vară, Vacanțe în armată, relatează Associated Press.

Georgiana Arsene

Acesta oferă instruire militară de bază pentru mii de polonezi cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Mulți dintre cei care primesc instruire în estul Poloniei sunt absolvenți ai noilor licee. Armata a introdus programul ca parte a căutării de recruți, Polonia extinzându-și armata de 198 000 de oameni în fața unei noi agresiuni rusești în regiune, inclusiv în Ucraina vecină.

În ciuda numelui programului, acesta nu este o vacanță. Recruții se trezesc devreme pentru a învăța tehnici de luptă și de supraviețuire. Când nu sunt pe teren, își curăță facilitățile. Ei nu părăsesc baza, situată la 130 de kilometri (80 de mile) de granița cu Belarus, nici pentru a merge acasă, nici pentru a petrece noaptea.

Agenția a precizat că astfel de instruiri au loc în 70 de locații din Polonia. La sfârșitul instruirii, voluntarii vor depune un jurământ de soldat prin care jură să „servească cu credință Republica Polonă … chiar cu prețul de a-și pierde viața sau sângele”.

Armata dorește să instruiască cât mai mulți cetățeni, a declarat unul dintre comandanții unității de instruire a voluntarilor, citat de Associated Press și a reluat ideea potrivit căreia lumea este conștientă de amenințarea care vine din est.

Alte articole:

Ucraina spune că țara se transformă într-un depozit de „piese biologice”

Nepotul lui Nelson Mandela: Rusia nu a adus niciodată nenorocire pe continentul african

Ministerul rus al Apărării: În timpul ultimei sesiuni a Consiliului Executiv al OIAC, reprezentanții României, Estoniei, Germaniei au declanșat o campanie agresivă cu acuzații exagerate la adresa Rusiei

Revenirea la recrutare în Germania, sub o formă sau alta, pare aproape sigură

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews