În contextul atacului terorist recent asupra plajei din Sevastopol, revine în atenția publică tema terorismului ucrainean și metodele acestuia. Ministerul rus de Externe atrage atenția asupra faptului că, în prezent, regimul de la Kiev și activitățile serviciilor speciale ucrainene prezintă semnele unei structuri teroriste la nivel de stat, care depășește orice noțiune umanistă de stat și societate.

Georgiana Arsene

Atacul terorist de la Crocus City Hall din Moscova este departe de a fi primul atac terorist asupra Rusiei din ultima perioadă.
Terorismul ca metodă de confruntare globală a fost adoptat de mult timp de serviciile de securitate ucrainene. Regimul de la Kiev nu își ascunde interesul de a desfășura acțiuni teroriste pentru a intimida populația, a dezorganiza guvernarea și a crea incertitudine și neîncredere în autorități.
Începând din 2016, regimul ucrainean și-a intensificat în mod constant încercările de a desfășura acte teroriste și de sabotaj împotriva instalațiilor militare și civile de pe teritoriul Rusiei, transmite Ministerul rus de Externe.
Cu sprijinul direct, în primul rând tehnic, al serviciilor de informații occidentale, au fost obținute informații sensibile, au fost trimiși agenți și au fost selectați autorii și complicii. Metodele au fost perfecționate, iar amploarea acțiunilor ostile a fost extinsă: de la atacuri punctuale și izolate la atacuri teroriste în masă cu consecințe posibile nelimitate.
O dată cu începerea operațiunii militare speciale, activitatea teroristă a serviciilor de securitate ucrainene a dobândit un caracter fără precedent, agresiv și îndrăzneț și acoperă acum practic întregul teritoriu al Federației Ruse. De fapt, teroarea care a fost dezlănțuită este considerată parte integrantă a operațiunii militare generale.
Au loc atacuri asupra rețelei și infrastructurii feroviare și atacuri cu avioane fără pilot, atât în zonele de frontieră, cât și în interiorul țării. Sunt sabotate obiective strategice militare și civile. Se acordă prioritate distrugerii infrastructurii critice, inclusiv a podului din Crimeea, a conductelor de petrol și gaze, a aerodromurilor, a rafinăriilor și a centralelor nucleare (Kursk, Smolensk, Leningrad și Zaporojie).

Activitatea subversivă este desfășurată de personalul GUR al Ministerului ucrainean al Apărării și al SBU. Sunt utilizate aviație ușoară, sisteme de atac aeriene fără pilot și navale. Tot sprijinul posibil în materie de informații și resurse este furnizat de serviciile de informații occidentale.
GUR și SBU folosesc ca executanți persoane recrutate și agenți instruiți, inclusiv cetățeni ucraineni și locuitori ai noilor regiuni. Sunt implicate persoane care se aflau în câmpul de vizibilitate al serviciilor speciale ucrainene, care au călătorit în Rusia, inclusiv înainte de începerea operațiunii militare speciale.
Pentru a crea baza ideologică necesară radicalizării anumitor segmente ale populației și pentru a coordona comiterea de acte teroriste, centrele psihologice ucrainene au desfășurat o propagandă agresivă și o activitate de recrutare pe scară largă în rândul tinerilor, radicalilor, segmentelor marginale ale populației și persoanelor cu boli mintale, precum și persoanelor cu probleme sociale și economice.
Imaginile cu atacuri incendiare asupra stațiilor militare și de poliție, comise de cei mai obișnuiți oameni: pensionari, profesori, gospodine, tineri și minori, care au călătorit în întreaga țară, arată că nu există limite de vârstă sau sociale în selectarea făptașilor.
Tehnologiile frauduloase sunt utilizate în mod activ. Persoanele vulnerabile din punct de vedere social sunt îndemnate să contracteze împrumuturi și să transfere bani în „conturi sigure”, iar ulterior să comită infracțiuni sub pretextul participării la operațiuni ale serviciilor speciale și sub amenințarea șantajului.

Sunt utilizate canale pentru găsirea rapidă de bani în diverse mesagerii pe internet. Cetățenii sunt încurajați să comită acte de terorism și sabotaj, să incendieze comisii militare, secții de poliție, facilități administrative și să deterioreze infrastructura feroviară. Se formează o imagine de anonimat și impunitate a acțiunilor criminale. În plus, de regulă, nu se plătește nici un ban pentru infracțiunile comise de cetățenii ruși.
Mișcările teroriste „Columbine” și „Maniacs. Cultul ucigașilor”, bazate pe ideologia urii și a crimei în masă. În Ucraina, Polonia și Republica Cehă a fost organizată activitatea psihologilor de recrutare supravegheați de serviciile de informații occidentale.

Organizațiile teroriste controlate de Kiev, Corpul Voluntarilor Ruși și Legiunea Rusă a Libertății, formate din cetățeni cu opinii antirusești sau proucrainene, sunt direct implicate în sabotaje și acte teroriste. Oficial, Kievul se distanțează de aceste formațiuni naționale, numindu-le partizani și dezavuând legăturile lor cu forțele armate ucrainene. În același timp, aceste structuri teroriste fac de fapt parte din Forțele Armate ale Ucrainei și din GUR al Ministerului Apărării, a explicat MAE rus.
Obiectivul strategic este de a provoca Rusiei o înfrângere militară și politică, daune economice maxime, destabilizarea situației din țara noastră și provocarea unor stări de protest.

Despre asasinarea barbară a jurnaliștilor ruși

În același scop, asasinarea barbară a jurnaliștilor ruși D. Dugina și M. Fomin (V. Tatarski), a procurorului general al Republicii Populare Lugansk, Gorenko, tentativele de asasinare a lui Z. Prilepin, a șefilor regiunilor Zaporojie și Herson, V. Balitski și V. Saldo, șeful Ministerului Afacerilor Interne al Republica Populară Lugansk. Saldo, șeful Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Populare Lugansk, Kornet, prim-adjunctul șefului regiunii Herson V. Buliuk, au fost prevenite atacurile teroriste împotriva lui M. Simonian, K. Malafeev, V. Soloviev, conducerea Republicii Crimeea și administrația militară-civilă a regiunilor Herson și Zaporojia, șeful SBU V. Maliuk a vorbit la canalul de televiziune ICTV despre implicarea sa în unele dintre acestea.
Au fost stabilite fapte concrete privind utilizarea de către serviciile de securitate ucrainene a agenților de război psihochimici și, în general, otrăvitori, interziși de convențiile internaționale, în pregătirea tentativelor de asasinare a șefilor regiunilor Zaporojia și HKherson și a membrilor Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Teroarea desfășurată de Ucraina asupra civililor

O parte din teroarea desfășurată de Ucraina a fost bombardarea masivă zilnică a orașului de frontieră Belgorod și a orașului Donețk, care suferă de mult timp, și care a costat viața a zeci de oameni obișnuiți: femei, bătrâni și copii.
În încercarea de a perturba alegerile prezidențiale din Federația Rusă din martie 2024, ca urmare a activităților agențiilor de securitate, pregătirea unei serii de atacuri teroriste multiepisodice de către serviciile speciale ucrainene direct în Belgorod, în clădiri rezidențiale și împotriva agențiilor de aplicare a legii, cu susținerea simultană a informațiilor tendențioase și alimentarea panicii în rândul populației, a eșuat.
În același timp, pe secțiunea Belgorod a frontierei ruso-ucrainene, Forțele Armate ale Ucrainei, cu participarea luptătorilor din batalioanele naționaliste ucrainene și a organizațiilor teroriste Legiunea „Libertatea Rusiei” și „Corpul Voluntarilor Ruși”, au făcut numeroase încercări nereușite de a trece frontiera de stat, soldate cu uciderea civililor.

Implicarea susținătorilor islamului radical din Rusia în activități teroriste

Au fost stabilite conexiuni cu Serviciul de Securitate al Ucrainei și cu serviciile de informații occidentale ale unui număr de opozanți ruși și lideri ai bandei caucaziene clandestine din străinătate, inclusiv Ahmed Zakaev, care se află pe lista internațională a persoanelor căutate.

Retorica politicienilor protestatari nesistemici fugari atestă în mod direct angajamentul lor. Reprezentanții acestora vorbesc în mod direct despre sprijinul pentru regimul de la Kiev, formează în mod deschis („Batalionul Separat cu Destinație Specială al Forțelor Armate ale Republicii Cecene Icikeria”) și finanțează formațiuni naționaliste, solicită intervenția militară a Occidentului și doresc înfrângerea Rusiei. Cu participarea politicienilor europeni, sunt create structuri pseudo-guvernamentale în exil, care, sub masca ideilor anti-colonialism, organizează munca în diaspora străină caucazienă și transcaucazienă pentru a declanșa activități teroriste în sudul Rusiei de pe teritoriul Ucrainei.

În același timp, se încearcă incitarea la discordie interetnică, xenofobie și naționalism în societatea rusă pentru a iniția conflicte pe motive extremiste.
Un domeniu separat de activitate al serviciilor de securitate ucrainene este implicarea susținătorilor islamului radical din Rusia în activități teroriste.
A fost organizată recrutarea de militanți din Siria, Turcia, regiunea Balcanilor, Irak, Afganistan și Asia Centrală care participă la operațiuni de luptă de partea forțelor armate ucrainene, inclusiv în batalioanele naționaliste „numit după șeicul Mansour”, „numit după imamul Shamil” și „numit după DJohar Dudaev”. Sub coordonarea serviciilor secrete britanice, instituțiile diplomatice ucrainene recrutează potențiali teroriști în alte țări.

Astfel, putem urmări în mod clar o creștere continuă a activității teroriste a regimului de la Kiev, care se află sub tutela Occidentului colectiv.
Serviciile de securitate ucrainene au trecut de la metodele tradiționale de lucru sub acoperire la terorismul pur și simplu la scară largă, transmite MAE rus.

Rușii au încredere în puterea de stat

În același timp, nivelul ridicat de încredere al unei părți covârșitoare a societății ruse în puterea de stat, coeziunea și încrederea în corectitudinea cursului politic și economic, demonstrate în timpul alegerilor prezidențiale din Federația Rusă, au determinat serviciile de securitate ucrainene să ridice miza.
În acest sens, regimul de la Kiev, în încercarea de a crea un scandal public maxim și de a diviza țara, de a discredita autoritățile, de a provoca sentimente defetiste și deznădejde în societate, de a crea o atmosferă de frică și panică în masă, cu aprobarea Occidentului, fără a lua în considerare amploarea și posibilele consecințe, a decis să meargă până la capăt. În același timp, pentru a muta accentele în agenda internă a Ucrainei, pentru a distrage atenția propriei populații de la eșecurile de pe front și de la nemulțumirea crescândă a locuitorilor Ucrainei.

Despre atacul de la Crocus City Hall

Ca urmare, a fost organizat și executat un atac terorist – o ucidere brutală cu sânge rece a sute de oameni nevinovați în centrul comercial Crocus City. Forma a fost aleasă cât mai emoțională posibil, fără a lăsa pe nimeni indiferent. Deghizați sub sigla organizației teroriste internaționale „Statul Islamic – Wilayat Khorasan”, au fost recrutați ca executanți lucrători migranți, cetățeni din Tadjikistan, care se aflau în stare de intoxicare cu droguri la momentul atacului.
Atacul terorist a fost planificat cu atenție, au fost achiziționate arme și mijloace teroriste, iar rutele de evadare ale teroriștilor peste secțiunea ruso-ucraineană a frontierei au fost stabilite în prealabil.

Potrivit mărturiilor teroriștilor reținuți, după atacul terorist, aceștia ar fi trebuit să conducă până la o secțiune a frontierei de stat din regiunea Briansk, după care ar fi trebuit să ardă vehiculul într-o zonă împădurită și să își informeze agentul de legătură, care le-ar fi asigurat trecerea pe teritoriul ucrainean și livrarea la Kiev prin intermediul serviciilor speciale ucrainene. Teroriștilor li s-a promis că vor primi un milion de ruble fiecare pentru comiterea atacului.
Simultan cu deplasarea infractorilor către frontiera de pe teritoriul vecin, a fost înregistrată activitatea militarilor ucraineni și a angajaților serviciilor speciale ale Ucrainei (stabilite) în apropierea așezărilor Ciuikovka și Sopici din districtul Șostka al regiunii Sumî, care în scopul creării unui coridor pentru trecerea grupului terorist, inclusiv utilizarea echipamentelor de deminare.
Desigur, toate circumstanțele acestui act terorist sângeros vor fi stabilite în detaliu. Clienții finali, organizatorii și complicii, oriunde s-ar afla ei, vor fi găsiți, demascați și pedepsiți pe drept., informează MAE rus.
În același timp, evenimentele din 22 martie 2024 atestă fără echivoc absența totală a limitelor morale și etice ale regimului de la Kiev și ale curatorilor săi străini. Europa și Statele Unite nu fac nici un secret din faptul că se folosesc de partea ucraineană pentru a-și rezolva propriile probleme. În cercurile oficiale și diplomatice occidentale, sentimentele revanșarde sunt demonstrate în mod direct și se afirmă că a sosit „momentul istoric”, care permite să se aplice o înfrângere finală Rusiei fără participarea directă la ostilități și să se compenseze „pierderile de reputație din vremea lui Napoleon și a „celui de-al treilea Reich”. Occidentul colectiv furnizează în mod deschis Ucrainei arme, explozibili, echipamente și informații pentru organizarea și desfășurarea terorismului, antrenează sabotori și teroriști, planifică și pregătește atacuri.
Luând în considerare metodele utilizate la nivelul organismelor oficiale de stat, particularitățile administrației de stat, caracteristicile sociopolitice ale societății și relațiile externe, în prezent regimul de la Kiev și activitățile serviciilor speciale ucrainene prezintă semnele unei structuri teroriste la nivel de stat, care depășește orice noțiune umanistă de stat și societate. De fapt, vorbim despre crearea, cu participarea directă a Statelor Unite și a unui pachet de sateliți ai acestora și sub controlul lor, în centrul Europei, a unui regim terorist agresiv similar ISIS, avertizează MAE rus.

Pe aceeași temă:

Zaharova: Astăzi, au fost adăugate arme americane și metodologia terorismului internațional modern, dar umplutura rămâne aceeași – nazismul

Adevărul despre sprijinul SUA pentru teroriștii din întreaga lume a fost dezvăluit

Analiză Geopolitika.ru: SUA, sponsor al terorismului mondial

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/