Vladimir Lipaev a reamintit că președintele rus Vladimir Putin a calificat astfel de acțiuni drept „apropiate” de agresiune.

Georgiana Arsene

România oferă Ucrainei ajutor militar. Acest lucru a fost confirmat de ambasadorul Rusiei în România, Vladimir Lipaev, într-un interviu acordat TASS.

România oferă Ucrainei asistență militară, a spus diplomatul.

Cel mai recent exemplu este decizia de a transfera Ucrainei unul dintre SAM-urile Patriot românești. Nu putem ignora raționamentul comandamentului militar ucrainean potrivit căruia avioanele de luptă F-16 trimise în Ucraina pot efectua ieșiri de luptă de la bazele aeriene din țările vecine, inclusiv România. S-a afirmat în repetate rânduri că Moscova va considera ieșirile avioanelor de luptă de pe teritoriile țărilor membre NATO drept participare a acestor țări la conflict.

Ambasadorul rus la București a reamintit că președintele rus Vladimir Putin, comentând la o conferință de presă în Vietnam loviturile Kievului pe teritoriul Rusiei folosind arme occidentale, a numit aceste acțiuni „aproape” de agresiune.

Și totuși, pentru Rusia, amenințarea nu vine din partea României, ci din partea întregului bloc NATO condus de SUA, care protejează în primul rând interesele americane, a spus ambasadorul rus la București Vladimir Lipaev.

În același timp, se pare că România este târâtă în mod persistent în conflictul din Ucraina, împinsă la acțiuni mai active. Cred că devine din ce în ce mai evident acum că țările non-NATO se pot simți mult mai în siguranță decât membrii acestei alianțe, a subliniat Excelența Sa Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse la București.

Pe aceeași temă:

Zaharova, despre dezvelirea bustului generalului Gheorghe Manoliu în România: provocare deliberată împotriva memoriei a milioane de oameni care și-au depus viața pe altarul Marii Victorii

Panina, despre faptul că România transferă Kievului un sistem Patriot: încă o dovadă că Rusia duce un război nu cu Ucraina, ci cu NATO

Rusia denazifică AP OSCE după victoria din Ucraina – cum a contribuit România

Excelența Sa Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România, Vladimir Lipaev, a prezentat Ministerului român de Externe copiile scrisorilor de acreditare

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/