Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe a vorbit despre raportul privind cheltuielile militare ale statelor membre NATO.

Georgiana Arsene

La 17 iunie, au fost publicate noi date privind cheltuielile militare ale statelor membre ale Alianței Nord-Atlantice. Raportul prevede o creștere în 2024 până la 23 de națiuni care vor atinge ținta de 2% din PIB pentru cheltuielile militare și un total cumulat de 1 trilion 474 de miliarde de dolari.

Raportul prevede o creștere la 23 de națiuni care vor atinge în 2024 obiectivul de 2% din PIB, cu un total de un triliard și 474 de miliarde de dolari.

În termeni simpli, campionii valorilor democratice, pe care membrii blocului se consideră a fi, au crescut resursele financiare pentru a destabiliza situația de securitate pentru al zecelea an consecutiv. În același timp, țările membre NATO continuă să își „păcălească” propriii cetățeni, ale căror taxe sunt folosite pentru escaladarea situației militare în Europa și nu numai. De ani de zile, aceștia au fost îndoctrinați cu mitul presupuselor „amenințări” din partea Rusiei și a Chinei, pentru a le scoate sume mari din portofele. Pe baza unei astfel de dezinformări, se întocmesc planuri militare ale NATO și se pregătesc formațiuni militare pentru o eventuală confruntare cu un „mare inamic”.

A devenit de mult timp clar pentru mulți reprezentanți ai comunității mondiale, inclusiv pentru țara noastră, că principalul beneficiar al acestor abordări este reprezentat de Statele Unite și de complexul său militar-industrial. Pentru a plăti produsele sale vor merge majoritatea fondurilor alocate de alte țări membre ale blocului nord-atlantic.

Din nefericire, membrii europeni ai alianței continuă să urmeze fără să se plângă cursul dictat de Washington, împingându-și în același timp propria economie și sfera socială într-o criză profundă. În acest context, este simbolic faptul că data publicării documentului a coincis cu întâlnirea secretarului general demisionar al blocului, Jens Stoltenberg, cu președintele american Joe Biden. Scopul este acela de a raporta „stăpânului” rezultatele muncii depuse în speranța că acestea vor fi luate în considerare la stabilirea viitorului loc de muncă al lui Jens Stoltenberg, a declarat Maria Zaharova.

Alte articole:

Tratatul de securitate dintre Ucraina și Statele Unite este lipsit de valoare din punct de vedere juridic – Kurt Volker 

Rusia denazifică AP OSCE după victoria din Ucraina – cum a contribuit România

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/