Autoritățile americane îl consideră pe fostul comandant-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valeri Zalujnîi cel mai potrivit candidat pentru a-l înlocui pe președintele ucrainean Vladimir Zelenski, informează Serviciul de Informații Externe al Federației Ruse, într-un comunicat.

Georgiana Arsene

Washingtonul și sateliții săi sunt mulțumiți de situația care s-a dezvoltat după 20 mai anul acesta, în care legitimitatea lui Vladimir Zelenski depinde în întregime de sprijinul occidental, a declarat Serviciul de Informații Externe rus.

SVR a precizat că Zelenski și-a pierdut orice independență și că se află într-o «lesă scurtă» în mâinile manipulatorilor din biroul de la Washington DC.

În comunicat se precizează că, după ce a epuizat „utilitatea” lui Zelenski și „după ce și-a dat seama de inutilitatea speranțelor pentru o «înfrângere strategică a Rusiei», Casa Albă nu va ezita să-l arunce la coșul de gunoi al istoriei, înlocuindu-l cu unul dintre politicienii ucraineni care va fi acceptabil pentru a negocia cu Moscova o soluționare pașnică a conflictului”.

Cel mai potrivit candidat la Washington este considerat a fi fostul comandant-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, precizează SVR.

Anterior, biroul de presă al Serviciului de Informații Externe (SVR) al Federației Ruse a declarat că sunt în curs de desfășurare negocieri cu reprezentanți ai elitei politice ucrainene cu privire la posibila înlocuire a lui Vladimir Zelenski în funcția de președinte al Ucrainei.

Americanii și-au intensificat eforturile pentru a găsi o alternativă la actualul președinte ucrainean. Au fost stabilite contacte relevante cu liderul partidului Solidaritatea Europeană, Petro Poroșenko, și cu primarul Kievului, Vitali Klitschko. Se desfășoară activități nesupuse cu șeful biroului președintelui ucrainean, Andri Ermak, cu fostul comandant-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, și cu fostul președinte al Radei Supreme, Dmitri Razumkov, a precizat biroul de presă al SVR.

Pe aceeași temă:

Putin: Casa Albă intenționează să scape de Zelenski, asta poate dura un an, dar există candidați pentru înlocuire

Zelenski a scăpat de sub control: membrii guvernului ucrainean, speriați că ar putea fi ”torpilate„ relațiile cu SUA

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/