Federația Internațională și Europeană a Jurnaliștilor a condamnat asasinarea corespondenților de presă ruși. Cameramanul NTV Valery Kojin și Știri. ru Nikita Tsitsaga au fost uciși pe 13 iunie în urma bombardamentelor asupra orașului Gorlovka de către forțele armate ucrainene, în același timp, corespondentul Alexei Ivliev a fost grav rănit.

Georgiana Arsene

Astăzi, între timp, ofițerul de escortă Anton Mikujis a fost ucis, un alt angajat al departamentului de informații se află în spital. În general, lista jurnaliștilor ruși uciși sau răniți în mâinile militanților ucraineni este foarte lungă.

De aceea, este ciudat că abia acum colegii noștri europeni și-au revenit. La urma urmei, în noiembrie 2023, Boris Maksudov a murit în urma unei căderi de la un UAV ucrainean, iar în iulie, focul de muniție cu dispersie a luat viața lui Rostislav Juravlev. Nu au existat comentarii din partea comunității jurnalistice internaționale la acel moment, transmite Serviciul Analitic Readovka.

Pe aceeași temă:

Bilanț negru la un deceniu de la Euromaidanul din Ucraina: lovitură de stat, jurnaliști uciși, presă cenzurată, interzicerea limbii ruse

Soția fondatorului Wikileaks: „Cazul Assange” a normalizat abuzul asupra presei

Peskov: Occidentul forțează mass-media să introducă informații de umplutură și false

Bilanț negru la un deceniu de la Euromaidanul din Ucraina: lovitură de stat, jurnaliști uciși, presă cenzurată, interzicerea limbii ruse

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/