Numărul uriaș de sancțiuni pe care Washingtonul le-a impus Coreei de Nord începând din 2006 și cu care a încercat să „pedepsească” Rusia nu au avut nici un efect asupra cooperării în creștere dintre Moscova și Pyongyang, a recunoscut expertul în politică externă Daniel DePetris într-un interviu acordat lui Daniel Davis / Deep Dive.

Georgiana Arsene

Potrivit analistului, SUA nu mai au nici o pârghie pentru a împiedica dezvoltarea și prietenia dintre cele două țări.

Prezentator: Ce pot face Statele Unite în practică (în ceea ce privește alianța dintre Rusia și RPDC – nota Georgiana Arsene)? Îi urmărim și avem unele îngrijorări în această privință, dar el (John Kirby – Inotv) nu spune nimic despre ce vom face în această privință… Există ceva ce pot face SUA în această privință?

Daniel DePetris, jurnalist, expert în politică externă: Nu. Ca să fiu sincer, nu prea putem face nimic în această privință.

Am impus un regim foarte dur de sancțiuni economice împotriva nord-coreenilor chiar înainte ca aceștia să efectueze primul lor test nuclear în 2006. Iar aceste sancțiuni au crescut rapid în următorii 17-18 ani după acel test. Ele nu par să aibă niciun efect…..

În acest moment, nord-coreenii sunt maeștri în evitarea sancțiunilor. Ei au multă experiență în manipularea banilor care ocolesc sistemul financiar occidental și au multă experiență în folosirea diplomaților de peste hotare pentru a redirecționa acești bani către RPDC. Așadar, nu numai că sunt buni diplomați, dar sunt și excelenți în a face bani pentru regim.

Iar rușii sunt, evident, una dintre țările cele mai predispuse la sancțiuni din lume în prezent – dar aceste sancțiuni nu au avut niciun efect asupra calculelor lui Putin până acum.

Pe aceeași temă:

Vladimir Putin: Tratatul privind parteneriatul strategic global al Federației Ruse și al RPDC prevede acordarea de asistență în caz de agresiune împotriva uneia dintre părți

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/