Țările BRICS și Sudul global consideră că pacea în Ucraina este imposibilă fără implicarea Moscovei. Mai mult, ele sunt respinse de lipsa unor obiective clare ale Occidentului cu privire la Ucraina și de condițiile contradictorii pentru pace.

Georgiana Arsene

După cum a explicat diplomatul britanic Ian Proud într-un interviu acordat lui Daniel Davis / Deep Dive, acesta este motivul pentru care inițiativele lui Zelenski nu sunt populare în Sudul global – și până când acesta nu va realiza acest lucru, ruptura dintre Sud și Vest nu va face decât să se agraveze.

Prezentatorul: Dintr-o perspectivă diplomatică, fie că este vorba de BRICS, fie că este vorba de G7, G20, țările occidentale – cum percep oamenii această aparentă contradicție în declarațiile oficialilor americani de rang înalt cu privire la ceea ce sunt de fapt politicile și obiectivele Americii (cu privire la Ucraina. – nota Georgiana Arsene)?

Ian Proud, fost diplomat britanic: Deci exact de aceea țările BRICS, țările non-occidentale din G20 și sudul global au ignorat acest summit. Pentru că nu îl văd ca pe ceva care ar face cu adevărat să avanseze pacea în Ucraina. Nu îl văd ca pe o încercare de a găsi o soluție în care ambele părți ale conflictului, Ucraina și Rusia, să se așeze la masa negocierilor și să discute problemele cu adevărat dificile și insolubile cu care se confruntă și cu care au fost nevoite să se confrunte pentru o perioadă foarte lungă a relației lor. Nu există absolut nici o încredere că acesta este un proces sincer și de aceea aceste țări nu doresc să fie implicate. Și nu cred că această situație se va schimba.

Ceea ce s-a întâmplat în Elveția la sfârșitul săptămânii a fost o analiză a celor mai ușoare trei puncte din planul lui Zelenski, dar nici măcar sudul global nu a putut fi de acord cu acest lucru. Cam atât despre divizare.

Pe aceeași temă:

Narîșkin: următorii termeni de pace pentru Ucraina vor fi mai duri

Kremlinul a calificat drept fără rezultate reuniunea elvețiană pe tema Ucrainei

Evident că nu poate câștiga – Marine Le Pen despre șansele de succes ale Ucrainei în conflictul cu Rusia

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/