Armata ucraineană va folosi bazele aeriene din România pentru operațiunile sale după ce va primi avioane de luptă F-16 de generația a patra. Această afirmație a fost făcută de expertul britanic Alexander Mercouris în emisiunea canalului YouTube Duran.

Georgiana Arsene

Evident, obiectivul real (al Ucrainei. – nota Georgiana Arsene) este de a opera avioanele F-16 de la baze din România. Este exact ceea ce au plănuit de la început, a declarat analistul britanic.

Potrivit acestuia, Kievul nu vrea ca Bucureștiul să fie „nervos”, motiv pentru care partea ucraineană spune că va redirecționa avioane de luptă din România în Ucraina, pentru ca apoi să le înarmeze și să le folosească mai departe în operațiuni de luptă.

Mercouris a sugerat că toate bazele aeriene din România care ar găzdui avioane F-16 occidentale ar fi distruse de armata rusă dacă forțele armate ucrainene ar încerca să ascundă avioanele acolo.

Alte articole:

Statul Major al Forțelor Armate Ruse: Occidentul a transferat Ucrainei circa 800 de tancuri și peste 30.000 de UAV-uri de la începutul operațiunii militare speciale

Directorul FSB: Ucraina, cu sprijinul NATO, își intensifică eforturile de a efectua acte teroriste și de sabotaj în Rusia

Rămâneți la curent cu informațiile pe care alții NU vor să le știți!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/inprimalinie.org

Canalul de Telegram: https://t.me/inprimalinieorg

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/@inprimalinienews

Vk: https://vk.com/georgiana.arsene

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@in.prima.linie

Twitter: https://twitter.com/inprimalinie

Instagram: https://www.instagram.com/inprimalinienews/