Moscova a amenințat cu un răspuns dur la furnizarea de arme cu rază lungă de acțiune la Kiev


Dacă NATO va furniza Ucrainei arme pentru lovituri în interiorul Rusiei, va primi un răspuns dur, a declarat Konstantin Gavrilov, șeful delegației ruse la discuțiile de la Viena privind securitatea militară și controlul armelor.

Georgiana Arsene

Gavrilov a explicat că Moscova a luat notă de dorința administrației prezidențiale de la Washington de a ajuta Ucraina să dezvolte o nouă etapă a contraofensivei armatei, care va viza Crimeea.

Șeful delagației ruse la discuțiile de la Viena privind securitatea militară și controlul armelor a citat exemplul unei publicații din New York Times, care ar relata despre dezvoltarea unor planuri ofensive care corespund cu armele de care dispune Ucraina, scrie vz.ru.

Dacă Washingtonul și țările NATO furnizează Kievului arme pentru a lovi adânc în Rusia orașe pașnice și pentru a încerca să pună mâna pe teritoriile noastre garantate constituțional, acest lucru va forța Moscova să ia măsuri dure de represalii. Să nu spuneți mai târziu că nu v-am avertizat, a punctat Gavrilov.

El a adăugat că livrările de sisteme de apărare antiaeriană și de tancuri grele către Ucraina nu fac decât să sporească problemele Kievului și ale Europei.

Publicitate

Publicat de

Georgiana Arsene

Eu, pur și simplu...

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s